OTVORENJE DUBROVAČKIH LJETNIH IGARA

ILLAMASQUA VIRTUOZNO POSTAVILA ŠMINKU 
ZA MOZARTOVU OPERU COSÌ FAN TUTTE 


Ostvaren ambiciozan make up projekt za operne umjetnike iz 10 zemalja

DUBROVNIK, 12. srpnja 2013. – 64. Dubrovačke ljetne igre otvorene su izvedbom Mozartove komične opere Così fan tutte  u parku Umjetničke škole, koja je zadnji put na Igrama izvedena prije 54 godine. Ovom prilikom make up postava povjerena je uvijek intrigantnoj i drugačijoj Illamasqui, koja je nedavno u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu uživala superviziju za modnu reviju povodom izložbe remek djela jednog od najvećih slikara baroka, Michelangela Merisija da Caravaggia Večera u Emausu.



Artistica iz Illamasque Ivana Bilandžija Billy:
„U Illamasqui smo iznimno ponosni što smo bili pozvani postaviti šminku za otvorenje Dubrovačkih ljetnih igara - središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, mjesto stvaranja a ne gostovanja, mjesto susreta, ideja i novih umjetničkih izričaja. To je veliko priznanje za nas. Zahvaljujući koncentriranim pripremama uspješno smo odgovorili izazovu šminkanja umjetnika iz deset zemalja. Make up je tehnički pratio komičnu narav Mozartove opere, čime smo pokušali izraziti sve skrivene namjere tog velikog kompozitora. To nas posebno veseli.“

Opernu produkciju ostvaruju fondacija Music Without Frontiers iz Londona i Agevent agencija u suradnji s Dubrovačkim ljetnim igrama koji su audicije za pjevače održali u Stuttgartu, Zagrebu i Londonu. Scenografiju opere potpisuje svjetski priznati Charles Phu, dok je kostime dizajnirala Matija Vuica.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravna Oliver Gilmour. Uz hrvatske soliste Giorgia Surjana, Nikolinu Pinko i Matiju Meića nastupaju Tzvetana Bandalovska, Sian Cameron, Kamelia Kader, Nicolas Darmanin, José Muñiz, Lucas Somoza Osterc, Ingrid Vetlesen, Galina Averina i Peter Martinčič, solisti iz Bugarske, Ukrajine, Rusije, Mexica, Slovenije i Malte.

Više fotografija nađite OVDJE.

This entry was posted on četvrtak, 18. srpnja 2013.. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply