Illamasqua Master Class

Drugi razred polaznica naše škole šminkanja je položio finalni ispit. Kakve su radove prezentirale, pogledakte u nastavku, ali prije toga - nekoliko riječi o konceptu škole.


Master u profesionalnom make-upu koncipiran je da pruža od osnova do tehničke i kreativne perfekcije, te će Vam osigurati znanja i vještine za daljnje profesionalno bavljenje strukom.
Naime Illamasqua make-up škola u Zagrebu, kao i u Londonu, je utemeljena na Illamasqua standardima koje je postavio David Horne, priznati vizažist koji je svoj profesionalni status izgradio kroz desetljeće kao  trener vizažista I njihova razvoja i PROBusiness manager u MACu.

Master vodi Marijana Gluić koja se završivši prestižni Davon Institut (Royal British Academy) u Londonu za televizijski, kazališni i filmski make-up, dokazala kao jedan od doajena profesije u Hrvatskoj. Njeni radovi krasr naslovnice prvih brojeva Storyja, Playboya te svih magazina i časopisa u regiji. Svoje umijeće pokazala je na brojnim revijama prestižnih svjetskih i domaćih dizajnera kao što su Cavalli, Versace, Missoni, Escada, Uggs, Linea, Hippy Garden....kao i radom na RTL televiziji, te brojnim filmovima. Također je završila i Illamasqua školu u Londonu kako bismo implemenirali sve profesionalne standarde.

Jedan sat Mastera u Zagrebu, za razliku od Londona je i uvod u fantasy koji vodi Ivana Bilandžija Billy jedna od najpoznatijih hrvatskih vizažistica mlađe generacije, iako je u vizažističkom svijetu 17 godina. Godinama je vodeći vizažist glumačke i pjevačke elite. Njen rad je u rasponu od klasičnih beauty editoriala, revija, TV projekata, glazbenih spotova, pa sve do filma i postavljanja šminke za kazališne predstave. Boje i teksture te mogućnost da se lice i tijelo tretira kao slikarsko platno postavilo usmjerilo ju je osim klasičnog beautyija na make-upove inspirirane burleskom, fantasy i body painting. Njen istančan ukus za estetiku lijepoga rezultira različitim make-upovima od kojih svaki priča svoju osebujnu priču.

Finalni ispit nema temu, nema postavljenih granica, njime polaznice iskazuju svoj alter-ego na modelu, bilo da se radi o beautyju, fantasyju, burleski...bitna je inspiracija, priča koju su polaznice željele prikazati i tehnička preciznost.


















Koji je rad vaš favorit? Kako biste vi makeupom pokazali svoj alter ego?

This entry was posted on ponedjeljak, 25. lipnja 2012.. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

3 Responses to “Illamasqua Master Class”

  1. Martina je najveća kurva u Hrvatskoj.

    OdgovoriIzbriši
  2. Martina je najveća kurva u Hrvatskoj.

    OdgovoriIzbriši
  3. Martina Malogorski is the biggest whore in Croatia. She also got aids! Becareful! She got aids!

    OdgovoriIzbriši